söndag 25 januari 2009

Vissen/faded nr 15, 10/365


Under eftermiddagen kom lite sol fram och jag gick ut med kameran. Den vissna hortensian fick bli dagens fotobojekt. Av en händelse fick jag till den här bilden; jag gjorde den först svartvit, ändrade sedan blandningsläget till "multiplicera" och då blev den i färg igen?! Ja, tänk vad man kan få till det ibland =) Personligen tycker jag att bakgrunden är lite för "blurrig", den framhäver inte blomman som jag hade önskat. Hade nog varit finare med en enfärgad brun men jag kunde liksom inte välja bakgrund ;) Ha en skön söndag 8`)

In the afternoon the sun came up a little and I went out with the camera. The wilted Hortensia got to be today's fotobojekt. For an event, I got to this picture, I did the first black and white, as in mixed mode to "multiply" and then became the color again? Yes, think about what you can get to it sometimes =) Personally I think that the background is a bit too "blurrig", the highlights do not flower as I had hoped. Had probably been fine with a monochrome brown, but I could not choose as well as background;) Have a nice Sunday 8 ")

11 kommentarer:

Ejris sa...

kom genom nåns blogg till dig. Gillade det ajg ser, blommor,fröställningar I love sånt=)

Randi sa...

Superhäftig bild!
Är helt förälskad i vissna hortensior - som fotomodell.
Kram Randi

Anonym sa...

ologgad men skriver ändå. svar på din fråga om Dropparna. det är en liten röd bröd duk bakom de röda dropparna en grön gästhanduk bakom de gröna. ca 1½ dm från hänger de///Ejris

Maria Thorbjörnsson sa...

Visserligen e blomman vissen men bilden lever..........
Ha det
Maria i Sennan

Anonym sa...

Snygg bild! Bakgrunden stör inte mig men om du skulle vilja göra något med den skulle det kunna vara att göra den i svart vitt och ha grå dova toner. Eller att förstärka upp hortensians vissna och vackra krona!

Ha det gott!
akson

Ruben sa...

Ja just det här med bakgrunder är ju ett kapitel för sig ;-) Ibland märker jag efteråt, att jag missat att tänka på bakgrunden. Och då är det inte på marginalen, som din, utan rejält! Tycker du ska vara nöjd med din fina bild. I mina ögon skulle den dock vinna på, att motivet inte var så centrerat.(Hoppas du gillar synpunkter även från en glad amatör). Kattbilden var också väldigt fin, och lite ovanlig! Ha det gott! /Ruben

Lotta 8`) sa...

Tack för synpunkterna på bilden :) Jag tar gärna emot kritik då jag gärna fastnar i mitt "tänk" och alltid roligt att förändra och förbättra, både fotografering och bildhantering. Skall prova alla tips jag fått! 8`)

Ninni sa...

Vissna hortensior är jättefina och så även din bild av den!!
Kram m NInni

Njut i din trädgård sa...

En mycket fin bild på min favorit i trädgården - Hortensia! Är det en Annabelle mån tro?
Jag gillar skarpt den blurriga bakgrunden!

Anonym sa...

Gillar din vissna bild! Roligt att läsa om dian tankar runt bilden!
Ha det gott

Anonym sa...

I think it's lovely! Here that flower is known as Hydrangea (I think!)...