måndag 22 juni 2009

Barndomsminne nr 47, 107/365

Barndomsminne - att gunga.... visserligen hade jag ingen plastgunga utan en i trä som pappa byggde, senare blev det en bildäcksgunga, däremot har våra barn gungat i en liknande plastgunga. Bilden är tagen hos kusinen, vid "stugan vid havet" :)

Även här har jag photoshoppat lite, lagt till radiell oskärpa. Tror mig fått fram känslan av att gungan gungar? men också för att dölja bakgrunden som bestod av en hög av gammalt virke ;) Men den känns lite för "snurrig" tycker jag, ändå har jag haft lägsta värde - vad tycker ni? Kul att testa lite olika trix då en del bilder blir mindre lyckade men kan användas ändå :)

4 kommentarer:

Maria Berg sa...

tycker den funkar perfekt på denna bild, gungan kommer mer i fokus och hela bilden gungar.

Är det bara jag eller har inte du heller kommit in på Tb de senaste dagarna?

/MB

Charlotta sa...

Gungan är verkligen i fokus. Mitt första intryck är dock att gungan är stilla medan världen snurrar, vilket absolut inte är en dålig känsla när temat är barndomsminne. För det är ju i barndomen som allt kretsar kring "jaget".
Kul att photoshoppa. Man lär sig hela tiden. Ser fram emot fler av dina foton, redigerade eller ej.

Vill ockå tacka för din kommentar på min blogg. Du tyckte chokladblomman var dyr för att vara sommarblomma. Jag måste erkänna att jag trodde (och hoppas fortfarande) att den är perenn. För den var inte billig :-o Ska täcka den väldigt noga i höst. Tack för att du uppmärksammade mig på detta.

Olga T sa...

Gungan syns väldigt tydligt. Kul effekt!

Nässelblom och choklad sa...

Håller med övriga att just på den här bilden blir det en bra effekt. På en annan bild hade det kanske blivit "för mycket" - men här förstärker det motivet och känslan av att det är ett barndomsminne.